"A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program pályázatán szerzett eszközöket a Nógrád megyei mentőszervezetek képviselői március 23-án délelőtt a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott ünnepség keretében vehették át.""Nógrád megyében négy járási és öt települési mentőcsoport összesen tizenegy darab áramfejlesztővel és tizenegy darab szivattyúval gazdagodott. Ezek az eszközök lehetőséget nyújtanak arra, hogy a szervezetek az eddigieknél is hatékonyabban tudjanak a mentés, a kárenyhítés és a helyreállítás munkálataiba bekapcsolódni.

Az eszközöket Seres Tibor tűzoltó ezredes, tűzoltósági főtanácsos, igazgató adta át, aki köszönetet mondott a mentőszervezetek képviselőinek az eddig elvégzett munkájukért, együttműködésükért, és reményét fejezte ki, hogy ezekkel az eszközökkel a mentőszervezetek még hatékonyabban tudják a katasztrófavédelem munkáját támogatni.

KEHOP-1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú uniós projekt keretében idén országszerte összesen kétszáz önkéntes mentőcsoport jut új eszközökhöz, járművekhez, illetve képzési lehetőségekhez. Az európai uniós támogatás mértéke összesen 1 milliárd 500 millió forint."Forrás: Katasztrófavédelem