Sajnos igen eseménydús hét van egyesületünk mögött. A legváltozatosabb események során volt szükség a segítségünkre a szabadtéri tűztől elakadt mentőautó mentésén át a közúti balesetig. Rövid összefoglalónk a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjáról összeollózva alább olvasható.

Nagy megtiszteltetés érte elnökünket, így az egész egyesületet! Büszkék vagyunk rá és reméljük, hogy még hosszú ideig bírja energiával, hiszen Ő tartja egyben, egységben egyesületünket, így vagyunk képesek segíteni, amikor szükséges. Gratulálunk az elismeréshez egy egyesület minden tagjának nevében!


"Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató a szervezet munkájának támogatása érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért elismeréseket adott át önkéntes mentőszervezetek vezetőinek, polgármestereknek, a katasztrófavédelemmel eyüttműködő tudományos munkát végző szakértőknek, szervezetek, vállalkozások képviselőinek, köztük Kökény Andrásnak, az Észak-Mátra Speciális Mentő-és Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnökének."

Egyesületünk újabb nagy értékű eszközökkel gazdagodott: a Bátonyterenyei Járási Mentőcsoport tagjaként a mai napon vettük át azt a Volkswagen Amarok típusú gépjárművet, illetve EDR-rádiót, amelyet az önkéntes mentőszervezetek fejlesztését célzó KEHOP-pályázaton egyesületünknek is odaítéltek. Így már sokkal hatékonyabban tudunk vonulni és segíteni az esetleges káreseményeknél. Köszönjük a támogatást a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság-nak és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak!

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség idén is pályázatot írt ki az önkéntes tűzoltó-egyesületek (ÖTE), valamint a civil mentőszervezetek részére, melyen idén nagyon jó eredménnyel szerepeltünk. A támogatásoknak hála, összességében kb. 800.000 forint támogatást kaptunk működési költségre, gépjármű felújításra illetve új eszközök képében. Ezen felül 4 tagunk ipari alpinista képzésen vehetett részt további 500.000 forint értékben.